Estrena de la peça "Cant dels Joves" al Palau de la Música Catalana en el tradicional concert de Sant Esteve.

December 25, 2019

El pròxim 26 de desembre durant el concert de sant Esteve del Palau de la Música s'interpretarà  per part de tots els cors del Palau la obra "Cant dels joves". És una peça escrita per a uns 200 cantants, piano, orgue i quintet de vent metall. Serà la estrena mundial i es podrà segur en directe per TV3:  https://www.ccma.cat/tv3/

 

At 26th Desember at the Sant Esteve concert in the Palau de la Música Catalana will be perfomed by all choirs from Palau my piece "Cant dels joves". It is a piece for about 200 singers, piano, organ and brass quintet.

It will be the world premiere and you can see trhe concert live in TV3:  https://www.ccma.cat/tv3/

Després de l'estrena l'any anterior de la obra "In exitu Israel de Egypto" de Carles Prat aquest any el Cor de la Catedral va estrenar una altra obra encarregada especialment per la ocasió (Dixit Dominus) al compositor Albert Guinovart.

Durant les vespres solemnes es van poder sentir també obres de Francesc Valls i Arvo Pärt.

Va ser un magnífic concert d'alta qualitat musical.

Aquest dissabte concert a l'Auditori de Lleida a càrrec del Cor de Cambra Enric Granados, ensemble de música antiga i la soprano Anaïs Oliveras Calvo sota la direcció de Xavier Puig Ortiz.
S'estrenaran arranjaments de Cançons tradicionals del pirineu català escrites per diversos compositors del panorama actual del país. He tingut l'honor de rebre també aquest encàrrec i espero amb il.lusió el concert de dissabte.
Es podrà sentir el mateix programa també en dos concerts més enmarcats dins el Femap (Festival de Música Antiga del Pirineu).

Estrena de les obres "She walks in beauty" per cor mixt i "Poema del bosc" per cor de veus iguales dins la cel.lebració de la Festa de la Música Coral . Les dues obres van ser premiades en el concurs de composició organitzat per l'Orfeó Català i seran estrenades pel mateix Orfeó Català i pel Cor de Noies del Palau de la Música.

Carles Prat guanya el primer premi en la modalitat de nivell Esemble superior en el "Concurso de composició Aetyb" per la obra Divertimento per a ensemble de tubas i bombardinos.

L'estrena de la obra es podrà sentir del 20 al 25 de Juliol en el marc del Festival AETYB Madrid 2018 que es cel.lebrarà  al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid.

Premi al Concurs de Composició Paquita Madriguera 2017 per l'obra La Ciutat d'Ivori per a orquestra simfònica.

Aquest premi s'emarca dins els premis ciutat d'Igualada que s'entreguen anualment. En l'edició d'enguany es van presentar 15 obres. L'obra s'editarà el curs vinent i el premi té una dotació de 1350 euros. 

En Jonatan Carbó i en Jordi Mestres (orgue i gralla) van presentar darrerament el seu disc Cornucòpia on es poden escoltar dues composcicions de Carles Prat escrites expressament per la formació. Improvitzacions sobre el tema de la moixiganga i també Suite sobre una història d'amor. 

Carles Prat té una estreta col.laboració amb aquest duet des de que el 2008 l'obra Suite sobre una història d'amor va guanyar el primer premi en el concurs de composició per gralla i orgue de Vilafranca. El duet ha interpretat periòdicament les sevevs obres en els diversos festivals que han participat.

 

El Cor de Cambra Francesc Valls estrenarà la obra In exitu Israel de Egypto per cor a capella dins el concert que va oferir el passat dissabte a Vilanova i la Geltrú dins el "Cicle de Concerts de Música Clàssica" a l'Església de sta Maria de la Geltrú.

Entrevista Catmusica

Entrevista a Catalunya radio en el programa Assaig General en motiu del veredicte del Concurs internacional de composició "Festa de la música coral". 

Veredicte del "II Concurs internacional de composició coral Festa de la Música Coral" organitzat per l'Orfeó Català.

  • Premi Maria Font Bernaus, a la millor composició coral per a cor mixt, valorat en 2.500 € a She walks in beauty, de Carles Prat Vives, ex aequo.

  • Premi a la millor composició coral per a veus iguals, valorat en 1.000 €, a Poema del bosc (IV).

El 23 de Novembre de 2013 va ser estrenada l'obra La Guerra madre pel Coro Amadeus. Aquesta obra va ser declarada d'interès en el concurs de composició Amadeus de l'any 2012. 

Veredicte del VIII Premi Conrad Saló de composició de sardanes

December 02, 2012

Veredicte del Concurs de composició de sardanes Conrad Saló de La Bisbal d'Empordà.

El 1r premi va ser otorgat a Carles Prat Vives per la sardana La Rambla.

1r premi en el Concurs de Composició Sincrònic

October 15, 2012

Notícia de premsa del primer premi de la 3a edició del concurs internacional de composició de Lleida 'Sincrònic'. L'obra per orquestra de corda 'Flux' del jove compositor igualadí Carles Prat ha estat guardonada aquest cap de setmana pel concurs internacional de composició de Lleida 'Sincrònic'.

Please reload

  • w-facebook
  • w-youtube